Bli grønn med PSpice

Klimaendringer og økende mengder elektronikkavfall utgjør store utfordringer for planeten vår. I stedet for å la oss overvelde av denne trusselen, kan vi velge å fokusere på løsninger. Bedrifter over hele verden har allerede implementert fornybare energikilder, elektrifisering av transport og ressursbesparelser.

Som en fremtidsrettet ingeniør har du og ditt team også en viktig rolle å spille i å skape en mer bærekraftig fremtid. Ved å bruke verktøy som PSpice kan du bidra til å skape mer effektive og miljøvennlige elektroniske systemer. Lær hvordan designere, ingeniører og prosjektledere kan bruke PSpice til å bevege seg mot en bærekraftig fremtid i stedet for å bidra til mindre elektronikkavfall.

Visste du at

%
av designkostnader og time-to-market kan reduseres ved implementering av PSpice-simulering i gjennomsnitt.

%
av hele designsyklusen kan reduseres ved implementering av PSpice-simulering i gjennomsnitt.

%
av testtid kan spares, da PSpice-simuleringer kan identifisere potensielle problemer og nøyaktig forutsi kretsatferd og ytelse med opptil 99% nøyaktighet.

Gjenkjenner du dette?

Valg av komponentmaterialer, driftstemperaturer og produktets levetid påvirker alle den brukbare levetiden til elektroniske enheter. Men hvordan påvirker styringen av driftstemperaturen enhetens levetid, som direkte bidrar til klimaendringer og elektronisk avfall? Mye mer enn man skulle tro.

Problemer forårsaket av høy driftstemperatur:

 • Økt lekkasjestrøm
 • Raskere nedbryting av gateoksid - redusert MTBF
 • Høyere ledningstap - raskere bevegelse av ioniske urenheter
 • Høyere mekanisk belastning
 • Økt MOSFET-on-resistans
 • Redusert MOSFET-terksel-spenningsnivå
 • Treg bipolar transistor-omkobling
 • Redusert Beta for en bipolar transistor
 • Risiko for strømoverforbruk og termisk ustabilitet
 • Økt gjennombruddsspenning
 • Redusert sikker driftsområde (BJTer)

Lad PSpice ta seg av e-avfallet

Velg komponenter med minimal kjemisk påvirkning og verifiser med PSpice for de beste resultatene.
Kjemikalier som brukes i produksjonen av elektroniske enheter kan være skadelige for både miljøet og menneskers helse. Ved å velge komponenter med minimal kjemisk påvirkning kan man redusere den negative påvirkningen av produksjonen. Med PSpice kan man verifisere at de valgte komponentene oppfyller de ønskede kravene og kan fungere i kretsen på ønsket måte.
Spar tid, penger og miljø ved å simulere og verifisere kretser for å unngå å brenne gjennom flere eller nesten ingen prototyper
Tradisjonelt sett krever elektronisk produktutvikling flere prototyper som må testes og justeres for å oppnå ønsket funksjonalitet og pålitelighet. Med PSpice kan man simulere kretsen og verifisere at den fungerer korrekt før man bygger den første fysiske prototypen. Dette kan redusere antallet nødvendige prototyper og dermed redusere både tids- og kostnadsforbruket, samt det totale avfallet fra ubrukte prototyper.
Design og håndter derate-standarder for å øke enhetens levetid
Derate-standarder er designprinsipper som tar hensyn til hvordan ulike komponenter og materialer kan påvirkes av forskjellige temperaturer og andre faktorer. Ved å følge disse standardene kan man optimalisere enhetens driftsforhold og betydelig forlenge levetiden.
Øk avkastningen med Monte Carlo og maksimer de tilgjengelige ressursene
Monte Carlo-simulering er en teknikk som bruker tilfeldige tall til å simulere ulike mulige scenarier for en krets. Ved å bruke denne teknikken kan man identifisere potensielle problemer og optimalisere kretsen for å maksimere avkastningen og effektiviteten.

Ta en titt på en Smoke-analyse i PSpice

En Smoke-analyse er en kraftig funksjon i PSpice som hjelper med å identifisere de elektroniske komponentene som er overbelastet og sannsynligvis vil feile eller brenne ut. Ved å identifisere disse komponentene kan man optimalisere designet og velge mer passende komponenter eller legge til varmeavledere for å forhindre overoppheting. Dette kan redusere antallet defekte komponenter som må byttes ut og dermed redusere mengden elektronikkavfall.
 • 1. Åpne kretsskjemaet.
 • 2. Kjør en funksjonell simulering.
 • 3. Når simuleringen er ferdig, vil resultatene vises i bølgeformgrafen.
 • 4. Fra PSpice-menyen, velg Avansert analyse og klikk på "Smoke".
 • 5. PSpice vil generere resultater fra røkanalysen. Som du kan se fra grafen, er det selv for funksjonelt korrekte kretsskjemaer komponenter og parametere som belastes over akseptable grenser, som avdekkes ved hjelp av Smoke-analysen.
 • 6. Slik hjelper PSpice:
  Bytt ut den eksisterende kretskomponenten med passende elektriske spesifikasjoner, legg til en varmeavleder for å håndtere økt overgangstemperatur, og kjør Smoke-analysen på nytt. Det oppdaterte analyseresultatet vil vise alt som grønt for å bekrefte trygge driftsgrenser.

Bli klokere på PSpice

Få en innledende og uforpliktende dialog med en av våre spesialister om de mange mulighetene i PSpice.

  Ved å sende inn godtar du Nordcads bruksvilkår og personvernpolicy.

  Benjamin Jhaf Madsen
  Head of Sales & Marketing
  bm@nordcad.dk +45 70 60 61 81
  Ann Gitte Hyldborg
  Sales Manager
  agh@nordcad.dk+45 96 31 56 93
  Nordcad Systems A/S
  Copyright © 2024
  cross